
Jól helyettesíti az olívaolajat az avokádó olaj
- 2023. április 27. csütörtök
- By Admin: seditor
- Comment: 0
A körte alakú csonthéjas gyümölcs Mexikó és Közép-Amerika trópusi erdeiben honos. A krémes húsából préselt avokádó olaj jellemzője az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak magas tartalma, amelyek különösen előnyösek az egészség megőrzése szempontjából.
Az avokádó olaj tápanyag tartalmát tekintve vetekszik a jól ismert olívaolajjal. A magas ásványianyag-tartalom és a jó minőségű zsírsavak miatt, a trópusi gyümölcs húsából nyert kivonat nagyon népszerű a táplálkozás és a természetes kozmetikumok iránt érdeklődők körében.
Az avokádó olajra az olívaolajhoz hasonló sötétzöld szín jellemző. Enyhén diós, markáns íze van, ami az ételek ízének fokozására használható. Itt érdemes megemlíteni, hogy a hidegen sajtolt, finomítatlan kivonatot nem szabad sütni vagy melegíteni, mert akkor elveszíti egészségvédő tulajdonságait és vitaminjait, valamint hidrogénnel telítődnek a telítetlen zsírsavak, így csökken a tápértéke.
Az olaj kiváló összetevője a friss fűszernövény levelekből készült pestonak. Tésztákhoz, olasz raviolihoz vagy párolt zöldségekhez is tökéletes.