Légiesen könnyed a málnapálinka
- 2017. április 2. vasárnap
- By Admin: administrator
- Comment: 0
Nem túlzás azt állítani, hogy a málna azon gyümölcsök egyike, amelyikből pálinkát főzni elég kemény dió. Ezért számít olyan exkluzívnak a málnapálinka, a többihez képest. Ennek oka, hogy a málna rendkívül kényes gyümölcs, könnyen megpuhul és frissen kell feldolgozásra kerülnie.
Ami talán még nagyobb kihívást jelent, hogy igencsak alacsony a kihozatala. Vagyis rengeteg málna szükséges ahhoz, hogy néhány liter pálinka elkészülhessen. Például 100 kg málna feldolgozásából nagyjából 8 – 12 liter 50%-os málnapálinka nyerhető ki.
Az előállításához elengedhetetlen a szakértelem, mert ha hozzá nem értő kezek készítik, akkor az aromája könnyen tovaszáll. Továbbá, a gyümölcs ára sem túl kedvező és kevesen termesztik ilyen nagymértékben az otthoni kertekben, gazdaságokban.
Mindezek ellenére, a málnapálinka íze rabul ejtő. Ezt ugyanúgy kedveli az idősebb korosztály, mint a fiatalabb. Elég egy szippantás az aromájából és máris felidéződik bennünk a frissítő málnaszörp illata. Ebből az egyediségéből kifolyólag, akinek lehetősége van rá, az kóstolja meg mindenképp!