szent jakab kagyló

Szent Jakab kagyló ünnepekre és hétköznapokra

  • 2023. november 19. vasárnap
  • By Admin: seditor
  • Comment: 0

A különleges ízű ételek minden esetben kellemes kulináris élvezetet biztosítanak és ezeket ma már nemcsak az éttermekben kóstolhatjuk meg, hanem mi magunk is elkészíthetjük, hiszen kaphatóak alapanyagok. Például a Szent Jakab kagyló diós, édeskés íze elsőre elvarázsol bárkit.

Ez a fésűkagylónak is nevezett kulináris csemege magas tápanyagtartalmú fehérjét biztosít. Többségében többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak ezek a lipidek, vagyis az Omega3-at. Továbbá, a Szent Jakab kagyló gazdag B9-, B12-, valamint A- és E-vitaminokban.

Olyan hasznos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a foszfor, kálium, kalcium, magnézium, jód és szelén. Kalóriatartalma alacsony, ezért jó választás mindazoknak, akik odafigyelnek a táplálkozásukra, esetleg éppen fogyókúrát tartanak.

Igazán ízletes ételek készíthetőek belőle, a Szent Jakab kagyló íze szétolvad a szájban. A téli ünnepek közeledésével érdemes egy-két receptet és magát az alapanyagot is beszerezni, hiszen az ünnepi asztalról nem hiányozhat ez a csemege.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás