Szent Jakab kagyló ünnepekre és hétköznapokra
- 2023. november 19. vasárnap
- By Admin: seditor
- Comment: 0
A különleges ízű ételek minden esetben kellemes kulináris élvezetet biztosítanak és ezeket ma már nemcsak az éttermekben kóstolhatjuk meg, hanem mi magunk is elkészíthetjük, hiszen kaphatóak alapanyagok. Például a Szent Jakab kagyló diós, édeskés íze elsőre elvarázsol bárkit.
Ez a fésűkagylónak is nevezett kulináris csemege magas tápanyagtartalmú fehérjét biztosít. Többségében többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak ezek a lipidek, vagyis az Omega3-at. Továbbá, a Szent Jakab kagyló gazdag B9-, B12-, valamint A- és E-vitaminokban.
Olyan hasznos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a foszfor, kálium, kalcium, magnézium, jód és szelén. Kalóriatartalma alacsony, ezért jó választás mindazoknak, akik odafigyelnek a táplálkozásukra, esetleg éppen fogyókúrát tartanak.
Igazán ízletes ételek készíthetőek belőle, a Szent Jakab kagyló íze szétolvad a szájban. A téli ünnepek közeledésével érdemes egy-két receptet és magát az alapanyagot is beszerezni, hiszen az ünnepi asztalról nem hiányozhat ez a csemege.