Vállalkozásfejlesztés nagyban, ahogy az UNIVER csinálja
- 2014. július 9. szerda
- By Admin: administrator
- Comment: 0
A Norvég Alap támogatásával 3 milliárd forintból megduplázza
paradicsom-feldolgozó kapacitását és megújítja ehhez kapcsolódó technológiáját.
Az Univer Product Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese, Szőke Erika
Kecskeméten egy mai sajtótájékoztatón közölte, hogy a 2014. október végéig
megvalósuló projekt révén az Univer erősíti a piaci pozícióit, emellett a
beruházás segíti a munkaerő megtartását, új partnerek bevonását a termelésbe és
reményeik szerint katalizátora lesz az országszerte leépült paradicsomfeldolgozó-kapacitások újraépítésének.
A teljes költségvetésből közel 1,2 milliárd forintot költenek
környezettudatos fejlesztésekre, amelyekhez a Norvég Alap 453,4 millió forint
támogatást nyújtott.
A pénz többi részét technológiai korszerűsítésre, a
jelenleg évente ötvenezer tonnás paradicsomfeldolgozó-kapacitás megduplázására,
valamint a magas használati értékű paradicsomsűrítmény előállításához szükséges
feltételek megteremtésére költik. Ágoston Béla az UNIVER nyersanyag-beszerzési
igazgatója elmondta, hogy azért döntöttek a bővítés mellett, mert az etalonnak
számító 80 tonnás olasz átlagot is meghaladó, 100-120 tonnás hektáronkénti
hozamokra képesek a magyar termelők.
A kizárólag magyar tulajdonú Univer Product Zrt. székhelye Kecskeméten található, ezen kívül öt telephellyel
rendelkezik. Éves nettó árbevétele 2013-ban 16,67 milliárd forint volt. A vállalat
581 dolgozót foglalkoztat és termeltetőként további 250-300 családnak biztosít
megélhetést.
Kovács Rhewa Andrea